START   CONTACT

Harley-Davidson FLT 1982

Vergelijk deze foto eens met de BMW R25 in deze serie. Daartussen zitten ongeveer 30 jaar motorrijden.

Die verhuiswagen is mijn Harley FLT uit 1982. Aangeschaft van een Amerikaan die na drie maanden vakantie in de provincie Europa weer naar huis wilde. Ik wilde hem niet en zo kwamen we een prijs overeen. Ik heb hem zelf ingevoerd en alle belasting betaald. Die kuip was een doorn in mij oog hoewel ik er na verloop van tijd aan ging wennen. Het ding rijdt als een locomotief. De best rijdende Harley die ik ooit gehad heb. Dit is zo'n model wat niet zo populair is in Nederland. Ze weten niet wat ze missen.

De FLT is regelmatig te koop voor prijzen die wat lager liggen dan de vergelijkbare FLHS uit die tijd. En dat alleen maar omdat hij door de kuip zo op een Goldwing lijkt. Weten we meteen waar Honda zijn ideeën vandaan haalt.
De kuip is niet het mooiste deel van de FLT. Hij is er namelijk vrij eenvoudig af te halen en kan vervangen worden door originele Harley onderdelen. Die moet je wel opsnorren. Twee keer naar Vehikel, vier sloperijen en een officiële Harley zaak leverde alle onderdelen op. Paar dagen sleutelen hop de FLT is een FLHT (of FLHS). Ik weet nog steeds niet of ik hem nu mooier vind, hij lijkt zo gewoner.

Hoewel de Harley soms wat nukken heeft blijf ik er nog regelmatig op rijden. Een motor zonder sleutelen is geen motor maar en vervoersmiddel. Er zitten twee flinke koffers op zodat gereedschap altijd mee gaat hoewel ik het zelden onderweg nodig heb. 

In augustus 2003 heb ik deze prettige motor geruild voor een Harley-Davidson Liberator uit 1942. 

The fairing is not one of the beautifulest parts of the bike, so I changed it from a FLT in to a FLHS (FLHT). Tools are always nessecary when you drive a Harley.

This site is designed and made by Ben van Heldencopyright on all pages