HARLEY SPORTSTER 1981
BLOG STYLE
 
19-11-2017
De spullen druppelen één voor één binnen. Wordt tijd om eens aan de slag te gaan. Volgende week misschien.
 
12-11-2017
Wekenlang internet bekeken en gezocht. Uiteindelijk vond ik een nieuwe in Engeland. Een speciale Sissybar voor 1981 en nog een prettige prijs ook. Alleen gemaakt voor de Sportster van 1979 tot en met 1981. Ik vind hem vele malen mooier dan die met de zijplaten. Nu nog een minimaal kussentje er op maar die vinden we nog wel.
 
08-11-2017
 
De eerste weken worden gevuld met het afgrazen van internet op zoek naar de juiste onderdelen of iets dat daar op lijkt. Veel chroom en een enkel zeldzaam onderdeel. Hopelijk wordt het weer een mooi samenspel van glans en zwart.
 
01-11-2017
 
Gewoon een mooi plaatje, omdat het kan en omdat het mooi is. Deze keer laat ik het hoge stuur een keer zitten en komen er juist van die dikke knipperlichten op.
 
Stukje Amerikaans Harley broddelwerk. Zo verander je een XLCR frame in een XLCH frame. Dan heb je ook weer van die enorme aluminium afdekplaten nodig om dit niet te laten zien. In 1982 kwam er gelukkig een mooier frame.

Foto hieronder staat hij in al zijn naakte schoonheid.
 
 
Diezelfde nacht nog een deal gemaakt met de Amerikaanse verkoper dus de set komt naar Nederland. Gaat wel even duren. Kleurverschil komt door de foto.
 
31-10-2017
Eerst maar eens het wereld wijde web afgezocht naar platen van een originele XLCH uit 1981. Die zijn er niet zoveel. En ze waren bijna allemaal rood zoals op de foto links. Nu staat er in de US dit laksetje te koop maar die verzendkosten zijn hoger dan de aanschafprijs. Dus maar een oproep op Marktplaats gezet in de hoop dat er hier nog ergens een set rondslingerd.

30-10-2017
Ik woon vlakbij Harley sloperij FEELDERS dus dat is altijd handig om een eerste bezoekje af te leggen, dan hebben we niet dat gedoe met Marktplaats. Daar liep ik tegen deze afschuwelijk lelijke buddyseat aan. Maar hij is dan wel origineel uit die tijd. Ik laat hem even zitten, misschien raak ik er aan gewent. Verder was Feelders weer hofleverancier van veel klein spul om de motor aan de praat te krijgen en de roestige onderdelen te vervangen.
 
28-10-2017, een eerste verkenning.
Meestal ga ik voor origineel maar deze kans laat ik niet lopen. Een echte S&S Super Shorty. Geen idee waarom iemand die op een motor zet maar hij zal wel beter presteren dan origineel.

Ontdekte verder dat de motor al electronische ontsteking heeft en geen contactpuntje. Puntje er bij voor de "Snorkel". Want zo heet hij in het vervolg.

Algemene indruk van de motor is eigenlijk wel goed. Wat roest hier en daar maar niets rot. Volgende week even een accu scoren en maar kijken of hij wat knallen wil geven dan laat ik het blok zo verder zitten.

De hele bedrading ziet er nog behoorlijk origineel uit en de ontbrekende knippers heb ik nog ergens liggen.
 
Wel eens witte olie gezien? Dit kwam uit de olietank. Duidelijk dat de motor geen zwemdiploma heeft maar wel te water is gelaten. Of jaren in de regen heeft gestaan. Geen drama. Heb wel eens meer een motor gehad met die kleur olie maar dat was een Rus. Gewoon alles goed spoelen en de motor een paar keer laten lopen met goedkope olie. Die weer aftappen tot alles er uit is. Daarna hopen op het beste.

Deze olietank is maar drie jaar gebruik en lijkt veel op die van de caferacer. Dat komt omdat deze Sportster eigenlijk een omgebouwde Caferacer is omdat die flopte in 1977. Is wel gemakkelijk aftappen met deze tank.
 
Ik ben blij een goedgevulde boekenkast te hebben. Leesvoer is al aanwezig. Vooral handig als je op internet een onderdeel wilt vinden. Ze zijn ook handig om te kijken of een onderdeel van een ander type gelijk is maar goedkoper. Komt vaak voor bij Harley.
 
28-10-2017, nieuwe winterklus 
Het wordt weer winter dus moest er een klusmotor komen. Na weken alle sites te hebben afegraast maar eens een dag uitgetrokken om te shoppen. Bij Thijs in Hasselt stond deze vondeling op mij te wachten. Vers uit de Joenaaitet Steeds en zeer behoeftig. De motor heeft gelopen dus dat is goed nieuws. Hij heeft al een bijnaam: De SNORKEL. Waarom? Tijdens het aan het lopen brengen kwam er meer dan vier liter water uit de motor. Hij moet dus een keer kopje onder zijn gegaan. Wat ga ik er mee doen? Natuurlijk weer terug naar gans origineel. Wat anders? 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

This site is designed and made by Ben van Helden copyright on all pages