Startpagina             contact

Rouw Harley

De basis van mijn Rouw HD type 45 WL is een 750 cc (45 cubic inch) voormalige Politie-motorfiets die was voorzien van een Hollandia zijspan, bij velen ook wel bekend als Liberator.

Bij de bevrijding van Nederland in de Tweede Wereldoorlog speelde het Canadese leger een voorname rol. Harley Davidson maakte speciaal voor dit leger het zogenaamde WLC-model. De letters WL staan voor het type motorblok cq motorfiets en de C staat voor Canada .Veel van de oude Harley's die men in Nederland nog ziet, zijn van oorsprong motorfietsen van de geallieerde legers geweest en daarna weer omgebouwd tot motoren die in dienst waren bij de overheid, zoals bij de politie en zelf bij de Wegenwacht.

Dit geldt ook voor mijn motor, deze is sedert 1948 voor een periode van bijna twintig jaar in gebruik geweest bij de politie en sedert meer dan veertig jaar in mijn bezit. Als bijzonderheid is bij deze Oldtimer het originele linnenkenteken nog aanwezig, die is afgegeven op 26 april 1955 aan de (voormalige) RIJKSPOLITIE, Afd. Technische Dienst, Hooikade 1 te Delft.
In 2000 ben ik zelf gaan nadenken over mijn eigen uitvaart en heb besloten hiervoor mijn Harley Davidson 45 WL uit 1948 met zijspan hiervoor om te bouwen en weer te spuiten in de originele donkerblauwe politie kleur. Natuurlijk verkeert deze bijzonder fraaie Oldtimer in perfecte conditie en is op ieder moment op afroep beschikbaar inclusief HD-berijder.

Het leven afsluiten zoals je geleefd hebt! Een Harley kan daarbij horen voor een LAST RIDE. Voor wie het wil, is deze klassieker beschikbaar, overal in Nederland.

Een uitvaart mag best in het teken staan van het leven van de overledene. De levensstijl of hobby is dan een wezenlijk onderdeel van de uitvaart. Zo kan de liefde voor motoren in het algemeen of juist voor Harley Davidson of de klassieke Harley Davidson kan er toe leiden dat u op zoek bent naar een passende Harley-oldtimer om te gebruiken tijdens de Last Ride.

Op de website vindt u meer informatie over een unieke motorfiets voor het vervoer van uw dierbare.

Contact


Fred van Essen

Oude Arnhemseweg 78
3702 BG Zeist
Tel. 0626 314 038

E-mail: HD.Freak@gmail.com
www.rouwharley.nl
Het verzamelen van alle gegevens op dese site hebben mij veel moeite, tijd en geld gekost. Als u iets van deze site wilt gebruiken is het de gewoonte om daar toestemming voor te vragen. COPYRIGHT on all pages.

Collecting this information took me a long time and a lot of energy. When you want to use some, please ask. Always place the name and link of the Condorclub Holland.