Startpagina             contact

Harley-Davidson WLC Rear Light of the "Export" 1943.

We gaan het dus even over achterlichten hebben. De WLC wijkt af van de WLA Liberator. De WLC die naar Europe en de rest van de wereld werd gestuurd wordt ook wel de "Export" genoemd. Die heeft op het voorspatbord een klein lampje en hetzelfde model werd gebruikt als achterlichten. (Lampje schijnt overigens van Nederlandse origine te zijn volgen een kenner.) Ik ga mijn motor niet restaureren maar weer gebruiksklaar maken. Maar alles wat ik verander moet wel zo origineel mogelijk zijn. Deze achterlichten zijn enorm gezocht door restaurateurs dus nogal prijzig. Een replikasetje kost momenteel € 170,- Foto hiernaast een origineel setje met bijpassende kentekenplaathouder op een motor bij Motormechanica in Nieuwegein.
Foto hiernaast is hetzelfde setje met kentekenplaathouder op een motor bij Motormechanica in Nieuwegein
Foto hiernaast een origineel lampje op het voorspatbord van een WLC Export. Er zijn twee verschillende modellen zoals op de foto's te zien is. Lampje links staat bekend als een "vroeg" model. Foto is ook gemaakt bij Motormechanica in Nieuwegein. Let vooral op de zwarte boutjes.
Ik heb al veertig jaar zo'n lampje liggen en na lang zoeken vond ik dat weer. Op de foto de messing uitvoering. Toen weken lang overal sites afgezocht, Ebay en Marktplaats hadden er ook geen te koop. Om een lang verhaal kort te maken. Na een tip van Larry bleek dat die dingen gewoon nog te koop zijn. Wonderlijk maar waar. Ziehier drie nieuwe lampen.
Dan maar zelf een achterlicht produceren. Kees Roozenboom had gelukkig nog een kentekenplaathouder liggen maar die was wat mishandeld. Ik had de beugel en ik had de lampjes
Na wat passen en meten een strip Messing van 3 mm genomen en op maat gemaakt. Gewoon lekker met de hand en figuurzaag. De gaten heb ik met koperstaf dichtgeklonken en de messing strip met Tin op de ijzeren beugel gesoldeerd zodat de koperen klinknagels ook meteen goed vast zaten. Komt nooit meer los.
Beetje verf, de lampjes erop en hoppa, WLC. Lijkt net echt. Rode reflectors komen nog. Ik zaag gewoon een achterlichtje van een fiets kapot.
 
This site is designed and made by Ben van Helden copyright on all pages
This page is part of the BENS BIKES pages. Hit the logo to go to the startpage.
copyright Ben van Helden on all pages.

DISCLAIMER