Harley-Davidson KH 900 1956

pictures from 1972
Via, via hoorde ik van een Harley die ergens in onze buurt in onderdelen lag te wachten op een koper. Het was geloof ik ergens in 1971. Meen mij te herinneren dat de aanschafprijs 450 gulden was. Na een winter in de ouderlijke kelder te hebben doorgebracht kreeg ik zonder enige kennis van zaken alle onderdelen op de juiste plek. Volgens de verkoper was de motor helemaal compleet. Dat klonk mooier dan het was.
 
Tegenwoordig spreken we van een Hot-Rod, bobber of caferacer, voor mij was het toen een chopper met een laag stuur omdat een hoog stuur te duur was. Alle kabels moesten verlengd worden, dat was te duur. De rest van de onderdelen werd met veel kunst en vliegwerk bij elkaar geharkt bij de talrijke sloperijen.

 
Er op rijden is er niet van gekomen. De geluidkeuring was zo streng dat het mij niet lukte om de decibellen naar beneden te krijgen. Ondanks vijftig pannensponzen in de uitlaat, een plastic emmer met schuimrubber om de carburateur en asbesttouw om de klepstoterhulzen maakte het ding een prachtig geluid. Hij verdween naar een Haagse opkoper, "the enthousiast" was de naam van de zaak.
 
Het geld gebruikte ik voor een "schuurvondst". Een Royal Enfield éénpitter. Was ook weer een project maar wat later kwam er een een complete en rijdende Harley Liberator.
 

 This site is designed and made by Ben van Helden copyright on all pages