Harley-Davidson XLCH Sportster 1975

 
 
Voor zover ik mij kan herinneren was 1979 het enige jaar, na mijn 18e, dat ik geen motor had. Maar gelukkig als het wat tegen zit in het leven moet je jezelf verwennen. Dat deed ik met deze Sportster uit 1976. Net drie jaar oud toen, nagelnieuw dus.

Wie zegt dat Harley’s uit die tijd niet deugen, liegt. Elf jaar heb ik met het ding doorgebracht zonder noemenswaardige problemen. Bijzonder sleutelvriendelijke motor. Het onderhoud is zeer goed te doen. Onderdelen zijn en waren betaalbaar. Het is een van de weinige motoren waar ik echt spijt van heb dat ik hem verkocht heb na elf jaar. Zoiets moet je gewoon laten staan.


 
De reden dat er zo op die Harley's uit die tijd wordt gescholden is meer te zoeken in de sleutelkwaliteiten van de berijders dan in het product zelf. OK, het kon allemaal veel beter maar dat is achteraf. Ik ben blij dat Harley die tijd heeft overleeft.
 
 
Toen de Sportster weer verkocht was kocht ik een tussendoortje, gewoon om te sleutelen. Een Yamaha XZ550. Daarna kwamen er nog velen. Jaren later heb ik er weer een voor mijzelf opgebouwd en daarna toch weer verkocht. Tik maar op de foto.