Harley-Davidson WLA Liberator 1944
 
4-6-22: Afgelopen vrijdag was het onderdelenmarkt bij Motormechanica en wie stond daar te pronken? De foto's zijn van Onno Berzerk.
 
 
16-5-22: Het lukt maar niet om er een kenteken op te krijgen. We gaan het 24 juni nog eens proberen. Maakt niet echt wat uit, heb de tijd.
 
12-4-22: Ik kreeg een leuke mail van Arno uit Utrecht. Hier een deel van de inhoud: In de jaren tachtig huurde ik een etage in de Vrouwjuttenstraat. Uit mijn zolderraam deze foto gemaakt. Naast mijn XT500 de WLA. Kees had hem rijklaar gemaakt voor een rit naar NormandiŽ (D Day). Ik denk dat de foto van juni 1984 is. Het kan zomaar een van de weinige ritten zijn geweest die deze motor heeft gereden. Hij stond eerst op de eerste etage op de Vrouwjuttenstraat en later in een stalling en in Nieuwegein zat er ook niet veel beweging in. Hij is te herkennen aan het nummer dat op het solozadel staat.
 
 
11-4-22: Niets zo leuk als voorpret. De boekenkast even geplundert om mij wat in te lezen.
 
10-4-22: De motor staat nog even bij de verkoper omdat er een kenteken op moet. Gelukkig doen zij dat want ik heb er geen leuke herinneringen aan. Het is nog even afwachten voor dat hij binnen staat en dan komen de detailfoto's wel snel. Ik kijk er naar uit want het ziet er uit als een complete en originele fiets. Klein detail is dat het de motor is van de helaas oveleden Kees Roozenboom. Onze Harley-goeroe die niet meer onder ons is. De motor ernaast was ook van hem maar die heeft nu ook al een gelukkige nieuwe eigenaar. Ik ga er niet veel mee doen. Hij blijft zoals hij is, voorlopig.
 
4-4-22: Tijdens mijn zoektocht naar onderdelen voor mijn boattail kwam ik bij een adres waar ik al jaren kom. Daar werd in de werkplaats gesleuteld aan een WLA die naar Duitsland ging. We raakten aan de praat en zo kreeg ik wel weer zin in zo'n groen monster. Een paar weken later werd ik gebeld met de mededeling dat de verkoop niet doorging. Of ik interesse had.........
 
 
 
 
 
 
 

This site is designed and made by Ben van Helden copyright on all pages