Dnepr MT10-36 1980 project: 2> 3> 4> 5>
Wat nog ontbrak bij mijn kleine verzameling markante motoren was een Rus.

De M72 heeft toch maar weer een andere eigenaar gevonden.

Op zoek dus naar een project waar ik wat langer mee bezig kon zijn.

De rest van de motoren loopt (voorlopig) goed en daar valt niet veel aan te sleutelen.
Dus maar weer rondsnuffelen op Marktplaats, Speurders en wat andere sites. Het aanbod is wat mager en zo kwam ik (weer) bij RB Motorhandel in Genemuiden terecht. Mooie motoren daar maar het project voor mij stond in de hoek te wachten op een liefhebber.
Dat ben ik dan geworden. Hoewel is geen sprake is van liefde op het eerste gezicht zal dit een gevalletje van "een verstandshuwelijk" worden. Mooi vind ik de Russen niet. Wel perfect om aan te sleutelen en niet bang te hoeven zijn om een kapitaal bij de onderdelenboeren te verliezen.

 
Zo kwam hij dus uit zijn schuilplaats en ik geloof dat de verkoper Richard een goede dag had omdat hij afscheid mocht nemen van dit stukje Russische cultuurgeschiedenis.
Het hele geval eerst maar eens op zijn bokje geplaatst waar hij de komende tijd op zal wonen. Eerst maar eens een kruk ernaast, biertje erbij en dan kijken. Wat zal ik er mee gaan doen? Restaureren? Alleen opknappen? Te koop zetten? Gaan we nog bedenken.
Het blok moet helemaal uit elkaar en dus de rest waarschijnlijk ook. Ik ga hier erg lang over doen. Anders moet ik weer wat gaan zoeken.
Op de werkbank voor demontage.

Blik op de linkerkant van het blok. Veel aluminium maar niet afgewerkt. De giethuid is nog goed overal te zien en te voelen.
Op deze motor zit een versnellingsbak van een later type. Dat is te zien aan het ronde luchtfilter. Bovenop het blok zit de massieve dynamo.
Eens even gekeken wat nu een mooi voorspatbord kan zijn. Linksboven het originele maar dan 10 cm lager. Rechtsboven een oldtimer spatbord. Linksonder een Sportster spatbord en rechtsonder een M72 uitvoering. Mmmm, moeten we nog over nadenken.
 
Dnepr project afbraak en opbouw >>>