HARLEY-DAVIDSON FXSTDI "Deuce" 2001
 
27-7-20:  Mijn vorige Deuce had ik toch iets te snel verkocht een jaar geleden. Toen ik deze tegenkwam zag ik de motor die ik toen wilde bouwen maar dat nooit gedaan had. Ik had toen de blauwe onderdelen al in huis. De keuze was snel gemaakt. De FLH uit 1982 mocht weer weg. Hieronder de platen van de verkoper en de eerste plaatjes. Schrok er zelf van maar dit is motor nummer 118 en dan ben ik er nog een paar vergeten. De kleur is "Luxury Blue Pearl" ook soms "presidential blue" genoemd.
 
 
Op de dempers zitten zogenaamde endcaps. Ik heb ze nog nergens kunnen vinden. Opmerkelijk aan het uitlaatsysteem is dat de montagebeugel tevens de balanspijp is.
 
 
 
 
 
Op zoek naar de onbekende onderdelen die op de motor zitten. Het luchtfilter is dus een origineel HD onderdeel. De uitlaat endcaps blijven nog even onbekend maar het voorwiel is ook een origineel onderdeel.
 
12-8-20: Inmiddels is er contact met de vorige eigenaar en heb ik wat informatie gekregen. Verder heb ik op een forum wat vragen gesteld over de onderdelen die op de motor zitten. Vandaar de foto's hieronder. Hij is in 2009 geïmporteerd uit Florida en heeft maar één eigenaar in Nederland gehad. Nu weet ik dat hij in 2012 een make-over heeft gekregen. De dempers zijn nu ook bekend en in Nederland gemaakt door A3 Motoren.
Op deze pagina staat een analyse van alle accessoires.
 
13-9-20: Een onverwachte mooie zondag in september. Wat doe je dan? Even de brommert uitlaten natuurlijk. Tis niet veel maar toch de eerste 110 mile op de teller gezet van deze fantastische machine. Het is nog even wennen maar alles bleef heel. Bochten is hij niet echt gek van maar rechtdoor is genoeg voorlopig. Moet natuurlijk even een fotootje bij.
 
18-9-20: Voor veel geld nog maar weer eens een kapje achter de koplamp gemonteerd. Hadden mijn vorige twee Deuces ook en ik vind dat mooi.
 
19-9-20: Na diep graven in de kisten met onderdelen kwamen er nog wat chromen zinloze versieringen te voorschijn. Die moesten er natuurlijk wel op. Samen met twee asmoer covers zijn we nu wel uitgeglommen. Meer kan er niet op. Nou ja, misschien een voorspatbord.......
 
7-1-21: Tijd voor wat winterfoto's. Hij staat op de bok omdat er nog geen winterprojekt gevonden is. Komt vast en zeker nog wel. Kunnen we hem eens lekker poetsen en wat olie verversen. Drie foto's, één met de groothoek, een normale  en een dichtbij plaatje.
 
 
 
 
16-3-21: Het wordt tijd om de naam DEUCE eens te achterhalen en te ontleden. Waarom "Willy G" (toendertijd hoofd ontwikkeling) dit model die naam gaf is nog in het duister gehuld en niets is zeker. We kunnen eens kijken wat de mogelijkheden zijn. Eigenlijk zijn er maar twee opties. Wat er zeker mee zal hebben gespeeld is de periode van introductie. In 1999 werden er erg veel mooie spullen verkocht waarmee je een Harley  kon verfraaien. Veel daarvan werden niet door Harley gemaakt. Men zocht dus naar een mogelijkheid om op gelijk niveau te komen van de andere chopperbouwers.  Zo werd er een Softail ontworpen waar veel net weer anders aan was, en dus geen andere onderdelen voor te vinden waren, dan die door Harley werden verkocht. En dat waren er niet zoveel omdat de Deuce al volgehangen was met prachtig spul. Een echte fabriekscustom dus.

Mogelijkheid één is dat Deuce staat voor gelijkspel in het tennis en gokken met dobbelstenen.  Dus met het uitbrengen van de Deuce stond Harley gelijk met de externe chopperbouwers van dat moment. Daarin kan hebben meegeteld dat Deuce ook nog staat voor "duivel".

Het kan ook dat tijdens een vergadering tussen de diverse managers bij HD gewoon iemand vond dat dit wel een mooi woord is en werd dit gewoon als typenaam aangenomen. Het bekte wel lekker voor de commerciele afdeling en die verzon er wel een verhaal omheen. Zou mij niets verbazen als het laatste de meest waarschijnlijke mogelijkheid is.
 
Model geschiedenis
Sept 1999: Harley-Davidson Softail Deuce gelanceerd.
Aug 2000: Uitgerust met nieuw H-D beveiligingssysteem.
Jan 2001: Optionele brandstofinjectie beschikbaar.
Jan 2002: Alarm en startonderbreker nu standaard, ook nu met nieuwe bullet-stijl indicatoren.
Jan 2004: Harley-Davidson Softail Deuce vervangen door FXSTDI Softail Deuce met EFI als standaard.
Aug 2005: Harley-Davidson Softail Deuce wordt stopgezet. In totaal zijn er 3240 Deuces wereldwijd verkocht.
 
21-6-21: Loud pipes saves lives zeggen ze geloof ik in de US. In Nederland gaat dat wat minder op. Om te voorkomen dat ik door muitende dijkbewoners wordt gelynched heb er helaas wat dempers in gezet. Klink iets beschaafder met de nadruk op iets, heel iets. Het blijft muziek. Tijden veranderen en we kunnen ons alleen maar aanpassen.............
 
 

This site is designed and made by Ben van Helden copyright on all pages