van THE END tot PARKLANE.
Start Driftin' Five The End Purple Haze D5 D5 Group Apollo's Wing Parklane contact
 

Driftin' Five 1962-1967

 
 
Op 9 maart 1960 richtten Michel Roelof, Marcel Kemna, Jos van de Wiel, Jos Lisman en Tom Balk de Black Arrows op. In oktober 1962 veranderden ze de naam in the Driftin' Five. In 1963 waren ze vaste begeleiders van de Hilversumse zanger Herman van Keeken. Er werd opgetreden in mooie showpakken: blauwe blazers, witte broeken, witte instapschoenen, en van Keeken in smoking. Ook wel met Zorro-capes over glitterpakken. Arie Roelofs, die vanaf het begin manager was van de band waar zijn zoon in meespeelde, maakte honderden foto's van de optredens. Er zijn veel wisselingen geweest in de bezetting van de Driftin' Five, ze waren er berucht om. Alleen Michel Roelofs was door de jaren heen het vast lid in de band. In 1965-66 was de bezetting vrij constant met Willem Rutting, alias Ted Jones als zanger. Omdat hij de zesde man was, gingen ze als "Ted Jones & the Driftin' Five" door het leven. Ted Jones verliet de band begin 1967. Na Ted Jones werd Georgie Davis zanger.
 
 
De naam werd in 1967 veranderd in D5. Met die naam zouden ze ook optreden bij de allereerste 'Flight to Lowlands Paradise', maar omdat het programma uitliep zijn ze om vijf uur s' morgens maar naar huis gegaan. In mei 1968 kwam Nico Doorduyn zingen bij de band. Onder zijn invloed maakte de band wat aanpassingen aan de muziekstijl en hadden ze veel succes als rockband. In 1971 werd de wat beladen oudbollige naam overboord gezet en veranderd in Apollo's Wing met Bert Peek, Nico Doorduyn, Marc Holland (Amerikaan) Jaap de Wit en Hans van Weerde. Er werd één single gemaakt. Elders op de site te bewonderen.
In 1972 werd de naam veranderd in Parklane en kwam er (weer) een totaal nieuwe bezetting. Er is zelfs nog even een meidenband geweest.Wanneer het precies allemaal is opgehouden met Parklane is niet bekend. Het is mij ook niet bekend wanneer de Driftin' Five weer begonnen zijn als revival- of retroband. Op de homepage van de band is te lezen dat ze "nog steeds" actief zijn maar dat klopt naturlijk niet. Wel zijn ze weer aan het optreden met mensen die al of niet ooit in de band hebben gezeten.
   

Tom Balk (Tony Ritchie) (voc)
Michel Roelofs (gt)
Ed Alflen (gt)
Jos van de Wiel (bas)
Henny Knijff (drs)

Ted Jones & The Driftin' Five
Willem Rutting (alias Ted Jones) (voc)
Michel Roelofs (gt)
Ed Alflen (gt)
Joop Devilee (gt)
Joop de Nijs (bas)
Henny Knijff (drs)
Ted Jones & The Driftin' Five
Willem Rutting (alias Ted Jones) (voc)
Michel Roelofs (gt)
Ed Alflen (gt)
Joop Devilee (gt)
Joop de Nijs (bas)
Henny Knijff (drs)

      

     
1964 -Blue skies/Mean woman blues RC 139
1964 -Yankee doodle twist/D-5 twist Kon.Wilhelmina Fonds Q 107
1965 -Yankee doodle twist/D-5 twist Tanya BG 3334
1965 -t keeps raining/She left me Tania BG 3358
1966- Hou toch op minister/Waarom ben ik zo verlegen Tania BG 3386
1967 -Als D 5 A long time/Hard headed baby RCA 47-9754