Uitlaten van de XZ550 Excaust (Silencers) XZ 550 / Vision

Bij het ontwerpen van de XZ550 was het woord ergonomie nog niet gangbaar. Waarschijnlijk hebben een paar constructeurs zitten te slapen achter hun tekentafel. Het is allemaal wel te doen maar nodeloos ingewikkeld. Kijk maar naar de tekening van de originele uitlaat hieronder.
Het vinden van een mooie en goed originele uitlaat wordt nu wel erg moeilijk (2008) en vooral kostbaar. Het lijkt leuk om voor 300 euro een knappe motor te kopen maar als de uitlaat moet worden vervangen is het toch iets minder leuk.

Zwakke punten zijn het aansluitpunt van het korte pijpje van de achterste cilinder op de verzamelpot. Roest als een tierelier en de dempers roesten van binnen uit. Dat begint met het opbollen van het chroom.

           

B.S.M (jama?) verkoopt een vervangingsuitlaat die erg dicht bij het origineel zit maar de verzamelpot ontbreekt. Deze uitlaat is nu (2008) nog nieuw te bestellen voor zon 400 euro. Maar de oudere exemplaren roesten nogal flink. Vooral bij de aansluitpunten van de voorste cilinder. Goed te zien op onderstaande twee foto's.

    

 
Het Italiaanse MIVV verkoopt vervangingsdempers. Je moet dan de oude dempers van de uitlaat afzagen en de nieuwe er op klemmen of lassen.
 
Voor 370 euro is de onderstaande MARVIN te koop. Deze stond op internet
 
Ook nog nieuw leverbaar, op internet, is het Amerikaanse uitlaatsysteem van MAC Performance. Ziet er prachtig uit maar je krijgt ook het Amerikaanse geluid erbij en daar zijn niet alle buren blij mee. $330,- 
Predator maakt het hiernaast afgebeelde systeem van roestvast staal. Prachtig systeem maar of het mooi staat op de XZ blijft de vraag. Ook de kostprijs is niet bepaald betaalbaar te noemen. Volgens de foto's moet je waarschijnlijk de middenbok gaan missen.
Een setje van JAMA aangeboden op MP voor 275,-