Chang Jiang voorrem

 

Via internet en een forum kwam ik er achter dat de voorrem van een Dnepr 650 vrij gemakkelijk op de vork van een Chang te passen is. Met dank aan Ruud. Het is een two-leading-shoe. Ding snel besteld en was tegen verwachting in zeer snel uit Duitsland binnen. Helaas zonder remschoenen dus die komen later.

 

Voor het lekker afstellen heb ik meteen bovenstaande roestvast stalen afstelbeugel gekocht. Hieronder kun je zien dat de vork verankering wat aangepast moet worden door wat freeswerk. Ik had alleen een Dremeltje en dat is wel te zien. Eenmaal gemonteerd valt het niet meer op en zo valt hij over het bestaande anker. Kan hij altijd weer teruggebouwd worden als het niet bevalt.

 

Aan de binnenkant moet er een flinke rand aluminium weggezaagd worden en dan past de rem makkelijk op zijn plek. Natuurlijk kun je ook een schijfrem of zoiets plaatsen maar zo lijkt het allemaal origineel.

 

De remschoen kwamen lekker vlug binnen uit Duitsland en dat was nog heel wat werk om ze er in te krijgen. De remvoering is veel te dik dus na flink wat schuurbandwerk waren ze zo dun dat de klinknagels bijna de remtrommel raken. Maar ze passen nu. Gelukkig heb ik er vier gekocht zodat ik er twee weg breng en laat bekleden met dunne voering. De originele remkabel paste wonderwel maar wordt vervangen door een dikke als de nieuwe remschoenen klaar zijn. Voorlopig even wachten op wat beter weer om te gaan testen.

 

This site is designed and made by Ben van Helden copyright on all pages