Chang-Jiang CJ750M1M 1993

 
De Ural uit 45 moest wijken voor een wat meer inzetbare Chinees. Had er al eens een gehad en bezit nog een solo Chang. Ik miste toch dat startknopje op de Ural. Deze twee foto's zijn van de vorige Belgische eigenaar.
 
Er zullen deze winter nog wat aanpassingen volgen, zoals de remmen, dan heb ik volgende zomer een heerlijk zijspan om te toeren.
 
Zo, weer een zwart monster voor de deur. Zoals met bijna alle Chang-Jiang motoren in Nederland in uitmuntende conditie. Refurbished heet dat, dus gewoon nieuw. Er zijn in zijn korte bestaan in Nederland wat knipperlichten opgekomen. Die gaan er weer vanaf, geen gezicht.
 
Volgens de papieren is deze in 1993 gebouwd en op kenteken gezet. Kilometerstand is 3840 kilometer. Net ingereden dus. Toen ik even keek wat het kenteken was van mijn vorige Chang bleek dat er slechts drie nummers tussen zat. Dat wil dus zeggen dat hij uit dezelfde partij motoren komt die door Chamco Trading in de jaren negentig naar Nederland is gehaald. Het bedrijf heeft het niet lang volgehouden. Er is maar 1 folder van bekend. Dat geeft de burger moed want de vorige motor gaat nog steeds als een speer en was van zeer goede kwaliteit.
 
De lak ziet er wat beter uit dan de vorige Chang die ik had. Oorspronkelijk zijn ze meestal legergroen. Modelnaam van dit exemplaar is M1M. De lak moet wel hier en daar wel wat aangetipt worden.
 
De bak hangt in twee massieve veren en het zijspanwiel is met een torsiearm geveerd.
 
 
 
 
De vreselijke knipperlichten gingen er dus meteen vanaf. Terug kwam de originele unit. Foeilelijk maar daardoor zo mooi. Het enkele achterlicht, een repro R75 lamp, ging ook op de plank.
 
 
 
 
 
 
Hier poseert de nieuwe en trotse eigenaar Fred met zijn zojuist verworven Chinees ijzer.
 
Rem op het zijspanwiel / sidecar break >>>
Meer over Chang-Jiang / More about Chang-Jiang >>>