CHANG-JIANG M1M 1971
 
11-1-2020: Op een solomotor kun je weinig meenemen. Gereedschap en een flink slot zijn onontberlijk op een oude Chinese motorfiets. Wat reserveonderdelen en een accu zitten nogal snel in het zicht, Vandaar dat ik aan de rechterkant een aangepaste geldkist heb gebruikt voor de accu, het snoertje van de acculader en wat onderdelen. Een kleiner kistje kon niet omdat er een flinke accu in zit want de Chang kan starten met een knop. Links een iets kleiner exemplaar omdat de kickstarter anders in de weg zit. Daar kan mooi wat gereedschap in.
 
3-1-2020: Onderdelen voor de Chang zijn goedkoop te scoren op Alie-express. Voor 26 euro weer wat leuke onderdelen over laten komen.
 
1-1-2020:

De Chang is zonder zijspan dus dan is het handig om een pootje aan de zijkant te hebben om hem snel ergens neer te zetten. Had op de gok een zijstandaard gekocht op AlieExpress omdat ik nergens een originele kon vinden. Blijkbaar zijn die op dit moment moeilijk te vinden. Vond er wel een maar die was gewoon te duur. Dus zelf maken is dan een optie. Op Alie zijn er veel te koop en uiteindelijk bleken het maar een paar verschillende modellen te zijn. Deze koste € 2,99 maar moest voor € 12,50 naar Nederland komen. Een diepte investering.
 
Na flink wat gepuzzel bleek het gemakkelijk te zijn om alle uitstekende delen eraf te zagen en een gat te boren in de bolling van de klem. De bout waar hij om draait was net iets te dik dus die omgedraaid. Hier en daar nog wat weggeslepen en wonder boven wonder paste hij perfect op het uiteinde van de voorste motorbout.
 
Proefplaatsing, dus hij moet nog bijgewerkt en gespoten worden. Op de gok hem afgezaagd op 19 cm en dat was perfect. Gelukkie.

Mooi is altijd een discussiepuntje maar dat telt niet bij de Chang. Nu nog wat bijvijlen en spuiten in smaakvol zwart en hoppa voor € 15,00 euro een zijstandaard.
 
30-12-2019: Motor van de bok gehaald en een rondje door de straat gereden. Alles werkt maar even wennen weer is de voorrem. Tijd voor foto's.
 
 
 
 
 
 
Boven is buiten, onder is binnen.
 
28-12-2019: De achterkant wat meer Chang-Jiang gemaakt met het originele achterlicht waardoor hij direkt herkenbaar is. Ik geloof dat ik de enige ben die dit achterlicht mooi vind. Kwam een chromen rekje tegen op Ebay dus die ook maar gemonteerd en de kentekenplaat even netjes opgehangen met een achterplaat van 4 mm aluminium zodat hij er niet zo lullig uitziet.
 
 
Leuk om uit te zoeken wat die prachtige tekst op een motorkap betekend. Er staat: State owned changjiang power machinery factory. Kreeg deze naam in 1960. Bij ons bekend als de Nanchang Aircraft Manufacturing Company. Als mijn informatie klopt is dat de eerste maar ook de laatste fabriek die ze nog maakte. De restanten van een deel van die fabriek zijn nog steeds bezig maar heet nu: DONG TIAN ENTERPRICE CO LTD. Zij maken en leveren nog steeds complete motoren. Als je op de naam tikt kom je bij hun site. In het begin van de jaren negentig was er een bedrijf dat Chang-Jiang motoren importeerde in Nederland. Hoeveel er verkocht zijn is mij niet bekend maar de motoren die door Chamco zijn geimporteerd hadden dezelfde motorafdekkap met dit logo er op.
 
 
Eindelijk is hij binnen op 12-12-2019. Mijn nieuwe winterprojectje. Hier de eerste foto's.
 
 
 
 
 
 
 
 
november 2019
Al appende met mijn favoriete motorhandelaar in Genemuiden, Richard, bleek hij nog een Chang te hebben staan. Mijn winterklus met de Honda VT1100 nadert zijn einde en de winter is nog niet eens begonnen. Kortom er komt nog een winterklus deze kant op. Een onvervalste Chang-Jiang uit het verre China. Ik heb er al een paar gehad dus weet wat ik kan verwachten. Veel sleutelen in ieder geval.
 
Ik heb overigens een hele site over deze oude boxer: https://www.bensbikes.nl/ChangJiang/index.htm
 
 

This site is designed and made by Ben van Helden copyright on all pages