HOME Austria AustraliŽ Belgium China England Finland
France Germany Holland Italy Japan Norway Poland
Sweden Swiss TjechiŽ Russia S.Africa USA Links
Books Mystery Geschiedenis History      
 

Army Bicycles Norway

Al weer een paar jaar heb ik een legerfiets uit Noorwegen. Tot nu toe heb ik nog geen enkele informatie weten te vinden over deze fietsen. Op Google heb ik gezocht met Norke Miltaer Sykkel, maar niets, helemaal niets. Inmiddels heb ik er nog ťťn gevonden.

Blijkbaar is het merk: Prima Norsk. Kijk maar naar het logo op het zadel en trapperuiteinden.

 

Till now there is no information about the Norwegian Army Bikes. Please help us

 

Army Bicycle 1 Norway

 

 

Tot nu toe ben ik nog niet in staat geweet informatie over deze legerfietsen te vinden. Als iemand contact heeft met een kenner in Noorwegen dan hoor ik dat graag. Het enige dat ik weet is het gegeven dat deze fiets in 2001 door een Nederlandse marinier op oefening is meegenomen uit Noorwegen. In september 2006 liep ik tegen een tweede exemplaar aan. Till now there is no information about the Norwegian Army Bikes. Please help us.

 
 
 
 
 
 
 

Army Bicycle 2 Norway

Zelfde dynamo (Lucifer) en voorspatbord. Alleen het leuke lampje ontbreekt.
Een veer zorgt er voor dat het wiel altijd recht blijft staan.
Stevige remtrommel met merknaam JōS
Markant voortandwiel, gelijk aan mijn andere fiets
Beide spatbordeinden hebben een spatlap. Ze zijn allemaal kapot.
De merknaam is verdwenen maar het zou een LEPPER kunnen zijn. Op deze fiets zit een ander zadel dan op een andere in de collectie aanwezige fiets.
Een Duitse achternaaf.


 

Uiteinden van de trappers met Logo. Merk onbekend. Maar kijk eens naar het naamplaatje op het zadel van mijn andere fiets.
 

Nogmaals het logo van de fabriek.

Lappesaker betekend: bandenplakset.
Framenummer. Mij zegt het niets maar misschien weet iemand hieruit het bouwjaar te herleiden. 74 zou wat te vroeg zijn lijkt mij, 1957 komt wat dichter in de buurt.
Even ter vergelijk een Zwitserse legerfiets naast de Noorse gezet om te laten zien dat de Noorse een flinke fiets is.
Het verzamelen van alle gegevens op deze site hebben mij veel moeite, tijd en geld gekost. Als u iets van deze site wilt gebruiken is het de gewoonte om daar toestemming voor te vragen. Copyright on all pages..

Collecting this information took me a long time and a lot of energy. When you want to use some, please ask. Always place the name and link of the Condorclub Holland.